Χοιρινό κρασολεμονάτο στη γάστρα με πατάτες, θυμάρι και μέλι Μούσες
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μια γάστρα τοποθετούμε το κρέας κομμένο σε τεμάχια των 100 γρ. και τις πατάτες κυδωνάτες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το κρασί, Μέλι Μούσες, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε κλαδάκια από το φρέσκο θυμάρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και κλείνουμε τη γάστρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στους 180Ο C. Αν χρειαστεί στα μέσα του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο νερό. Τα τελευταία 10 λεπτά ξεσκεπάζουμε τη γάστρα για να δώσουμε χρώμα στο φαγητό μας και σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χοιρινό κρέας (κότσι, μπούτι ή σπάλα)
- 2 κιλά πατάτες
- 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
- 100ml ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 σκόρδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι , πιπέρι (σε μύλους)
- Μέλι Μούσες 2 κουταλιές της σούπας
VIDEO ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ