Σαμουσάδες Λακωνίας
Εκτέλεση Συνταγής
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε μέσα το λάδι και το τρίβουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ, 1 ποτήρι του νερού ζαχαρόνερο κρύο και ένα ποτήρι του νερού σκέτο νερό σταδιακά (όσο πάρει).
Ζυμώνουμε καλά και όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και φτιάχνουμε το σιρόπι ενώνοντας τα υλικά και σιγοβράζοντας μέχρι να δέσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο. Ενώνουμε το καρύδι, ½ κουταλάκι κανέλα, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Πασπαλίζουμε με το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου αφήνοντας το περιμετρικά καθαρό. Τυλίγουμε σε ρολό και βρέχουμε με λίγο νερό στο τελείωμα να κολλήσει πιέζοντας. Κλείνουμε και τις άκρες του ρολού και καρφώνουμε τα γαρύφαλλα πάνω κατά μήκος. Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα σε πολλά σημεία και επαναλαμβάνουμε την όλη διαδικασία μέχρι να αξιοποιήσουμε όλο το ζυμάρι. Τηγανίζουμε σε παρθένο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά τα ρολά μέχρι να ροδίσουν και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τους καυτούς σαμουσάδες σε μικρότερα μέρη και τους βουτάμε στο σιρόπι. Τελειώνουμε με λίγο έξτρα Μέλι Μούσες από πάνω, πριν δοκιμάσουμε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 - 10 ΑΤΟΜΑ
Για τους Σαμουσάδες
400 γρ σταρένιο αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι ζαχαρόνερο (1 κσ ζάχαρη σε ένα ποτήρι νερό)
1 ποτήρι νερό
250 γρ καρύδια (ψιλοκομμένα)
3 κσ ζάχαρη
Κανέλα
Γαρύφαλλα
Λάδι για το τηγάνισμα
Μέλι Μούσες για το σερβίρισμα
Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι Μέλι Μούσες
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα πορτοκάλι
VIDEO ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ