Παϊδάκια στη σχάρα με ψητά λαχανικά και μέλι

Συνταγή με το καλύτερο ελληνικό μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

Ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρινάδα μας. Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τα παϊδάκια και πάνω τους ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάζουμε ως εξής: Ανακατεύουμε το κρασί, το ξύδι, τον χυμό πορτοκάλι, το μέλι και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Στο σκεύος με τα παϊδάκια στρώνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, το σκόρδο, τα πιπέρια, τη ρίγανη και περιχύνουμε με το υγρό μείγμα. Αφήνουμε εκτός ψυγείου μία ώρα ή στο ψυγείο (αν θέλουμε περισσότερη ένταση και γεύση όλη τη νύχτα). Αφαιρούμε από τη μαρινάδα τα παϊδάκια, τα λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια σουρώνουμε τη μαρινάδα και την αφήνουμε στην άκρη. Με αυτήν θα φτιάξουμε τη σάλτσα μας.  Ψήνουμε τα παϊδάκια στη σχάρα.

Όταν τελειώσουμε το ψήσιμο στρώνουμε στον πάτο μιας κατσαρόλας ή γάστρας τα ξερά φύλλα από το έλατο. Από πάνω τοποθετούμε τα φρέσκα φύλλα. Ανάβουμε φωτιά στον πάτο προκειμένου να βγάλουν καπνό τα ξερά φύλλα και πάνω στα χλωρά τοποθετούμε τα παϊδάκια. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για ένα λεπτό, ώστε να πάρουν το άρωμα του καπνού. Εν τω μεταξύ ψήνουμε τα λαχανικά στη σχάρα, αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει, ενώ σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε τη μαρινάδα, μέχρι να γίνει μία πηχτή και ωραία δεμένη σάλτσα. Σερβίρουμε τα ψητά λαχανικά στη βάση και τα καπνιστά παϊδάκια από πάνω περιχύνοντας με τη σάλτσα μας.

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

1 κιλό αρνίσια παϊδάκια

 

Για τη μαρινάδα

Λευκό κρασί 100 ml

Ξύδι 50 ml

Χυμός από 1 πορτοκάλι

Ελαιόλαδο 50 ml

1 κρεμμύδι ξερό

Μία σκελίδα σκόρδο

Κόκκοι από πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας Μέλι Μούσες

Ρίγανη

 

Για τα λαχανικά

2 πιπεριές κόκκινες

2 πιπεριές πράσινες

4 καρότα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

½ κιλό μανιτάρια λευκά

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Ελαιόλαδο

 

Για το κάπνισμα 

Ξερά και φρέσκα φύλλα έλατου

 

VIDEO ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ