Τραβηχτή Μανιάτικη πίτα

Παραδοσιακή συνταγή με ελληνικό μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, τη μαγιά και το ελαιόλαδο και αναμειγνύουμε. Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε ένα πολύ μαλακό και κολλώδες ζυμάρι. Με ακόμα λίγο αλεύρι το πλάθουμε πολύ απαλά και το αφήνουμε σκεπασμένο με μία πετσέτα σε θερμοκρασία δωματίου να ανέβει. Για καλύτερο αποτέλεσμα ωριμάζουμε στη συνέχεια  για τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο. Αλευρώνουμε τον πάγκο και τα χέρια μας και κόβουμε απαλά μικρά μέρη από τη ζύμη τραβώντας την δημιουργώντας μικρές πίτες. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά προκειμένου να ψηθούν οι πίτες μας και σερβίρουμε με Μέλι Μούσες. Αν θέλουμε τις κάνουμε και γεμιστές με σφέλα ή φέτα.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φακελάκι μαγιά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

Χλιαρό νερό

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μέλι Μούσες για το σερβίρισμα

VIDEO ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ