Κοτόπουλο μανέστρα με φασκόμηλο, λεμόνι και Μέλι Μούσες

Παραδοσιακή συνταγή με γνήσιο ελληνικό μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια και τα αλείφουμε με μουστάρδα. Τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο δίνοντας καλό χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί και αυτό. Ακολουθεί το σκόρδο. Προσθέτουμε τα φύλλα φασκόμηλο και το κριθαράκι, σοτάροντάς το και αυτό και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε σταδιακά ζωμό κοτόπουλο και το Μέλι Μούσες. Συνεχίζουμε με τον χυμό του λεμονιού και το σιγανό μαγείρεμα με προσθήκη ζωμού. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε λίγο να σταθεί το φαγητό και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

8 κοπανάκια (μπουτάκια) κοτόπουλο

200 γρ κριθαράκι μέτριο

50 γρ βούτυρο

100 ml ελαιόλαδο

100 ml κρασί

1 λίτρο ζωμός κοτόπουλο

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κ.σ. Μέλι Μούσες

1 κ.γ. μουστάρδα

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγα φύλλα φρέσκο ή ξερό φασκόμηλο

 

VIDEO ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ