Γαλακτομπούρεκο μελιού
Εκτέλεση Συνταγής
Προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και αναδεύουμε μέχρι να ασπρίσει λίγο το μείγμα. Προσθέτουμε το μέλι και αναδεύουμε ακόμα λίγο εκτός εστίας. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το σιμιγδάλι μέσα με σε κρύο γάλα και ενώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Προσθέτουμε και τη βανίλια μαζί με το ξύσμα του λεμονιού και τοποθετούμε το μείγμα στη φωτιά. Προσθέτουμε και το γάλα και αναδεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα μας και να κοχλάζει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και τα 2 είδη βουτύρου αναδεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη την κρέμα και αφήνουμε στην άκρη.
Για το σιρόπι ενοποιούμε το μέλι με το νερό σε ίση ποσότητα και βράζουμε μέχρι να δέσει προσθέτοντας χυμό λεμονιού, μία λεμονόκουπα και ένα μικρό ξυλαράκι κανέλα.
Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρώνοντας κάθε επιφάνεια τους διαδοχικά και εναλλάσσοντας τις επιφάνειες που περισσεύουν, ενώ τελειώνουμε με ένα διπλό κεντρικό φύλλο, αφού πρώτα γεμίσουμε με την κρέμα βουτυρώνοντας πάντα καλά. Κρύβουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν και χαράσσουμε το γλυκό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς. Σιροπιάζουμε το ζεστό γαλακτομπούρεκο με κρύο σιρόπι, αφήνουμε να τραβήξει για 2 ώρες και σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ
- Καλής ποιότητας φύλλο Βηρυτού 1/5 κιλό (Κανάκη)
- Φρέσκο κατσικίσιο γάλα 2 λίτρα
- Σιμιγδάλι ψιλό 500 γρ
- Κορν φλάουερ 100 γρ
- 6 αυγά
- Βούτυρο πρόβειο 250 γρ
- Βούτυρο αγελαδινό 250 γρ
- Βανιλίνη σε σκόνη 4 τεμ
- Ζάχαρη 1 κιλό
- Μέλι Μούσες
- 1 στικ κανέλας
- 3 λεμόνια
VIDEO ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ