Ψωμί με λουκάνικο, μέλι Μούσες και μελωμένα κρεμμύδια
Εκτέλεση Συνταγής
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε όσο πιο λεπτές λωρίδες μπορούμε. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν απλώς ένα ελαφρά χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να «μαραθούν» για 5 ακόμα λεπτά και προσθέτουμε το βαλσάμικο, το μέλι, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τα πότε-πότε, για να μην κολλήσουν στο τηγάνι. Προς το τέλος προσθέτουμε και το λουκάνικο σε μικρά κυβάκια. Τα σκεπάζουμε για να συμπυκνωθούν τα υγρά τους και να μελώσουν ευκολότερα. Στη συνέχεια απομακρύνουμε το καπάκι και αφήνουμε το μείγμα να στεγνώσει, καθώς θα αρχίσει να εξατμίζεται το ξίδι και το «νερό» των κρεμμυδιών.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι κι όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κι εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να σταθεί για 10—15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια που θα έχουν ήδη κρυώσει και στεγνώσει εντελώς και αφού τα ενσωματώσουμε πλάθουμε ένα καρβέλι ή μικρά ψωμάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί ή σε μια γάστρα με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο, στους 200ο C, φούρνο, για 15 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
Για τα κρεμμύδια
- 250 γρ. Κρεμμύδια
- 200 γρ λουκάνικο καπνιστό ψιλοκομμένο
- 50 ml Μέλι Μούσες Κλασικό
- 35 ml ξίδι βαλσαμικό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ. γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 πρέζα γαρυφαλόκαρφα, σε σκόνη
- ½ κ. γ. γλυκάνισο, καλά κοπανισμένο
Για το ψωμί
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 100 ml μέλι Μούσες
- 50 γρ ζάχαρη
- ¼ φλιτζανιού μπράντι ή κονιάκ
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κ. γ. κανέλα, σε σκόνη
- ½ κ. γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 πρέζα γαρυφαλόκαρφα, σε σκόνη
- ¼ φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
VIDEO ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ