Λαγγίτες με Κεράσια και Μέλι Μούσες
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κεράσια μαζί με το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας μέλι Μούσες μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν εντελώς. Αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και λίγο νερό και μόλις γίνει το μείγμα σαν ένας αραιός χυλός, το παίρνουμε με μια κουτάλα της σούπας και το ρίχνουμε, κουταλιά-κουταλιά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, καλά ζεσταμένο. Ανοίγουμε τον χυλό με την κυρτή πλευρά του κουταλιού για να απλωθεί στο τηγάνι, σαν μια κρέπα, και ψήνουμε τον λαγγίτη, για λίγα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, φροντίζοντας να μην αρπάξει και τον βγάζουμε με μεγάλη τρυπητή σπάτουλα.
Αραιώνουμε σε ένα μπολ λίγο μέλι με λίγο χλιαρό νερό και βουτάμε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα, έναν-έναν, τους λαγγίτες. Τους πασπαλίζουμε με τους κοπανισμένους ξηρούς καρπούς και την κανέλα και τους σερβίρουμε ζεστούς με τα κεράσια από πάνω.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αλεύρι
½ κ. γ. αλάτι
Νερό
1/5 κιλό κεράσια χωρίς το κουκούτσι
100 γρ βούτυρο
Μέλι Μούσες Κλασικό
Κανέλα σε σκόνη
Τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
VIDEO ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ