Ανεβατή μυζηθρόπιτα με πηχτόγαλο Χανίων, κανέλα και μέλι Μούσες
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε το αλεύρι. Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό αραιώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρακή, το ελαιόλαδο, το αλάτι και όσο νερό χρειαστεί, ώστε αφού ζυμώσουμε όλα τα υλικά να έχουμε μια αραιή ζύμη που ίσα να κολλάει στα χέρια.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη 20 λεπτά και ξαναζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 100 γρ. και τα ανοίγουμε με το χέρι ελαφρά, ώστε να χωράνε μέσα τους μια μπαλίτσα πηχτόγαλο (περίπου 1 κουταλιά της σούπας). Κλείνουμε το τυρί μέσα στη ζύμη και πιέζουμε ελαφρά ώστε να δώσουμε το σχήμα μια στρογγυλής πίτας.
Τοποθετούμε τις πίτες σε αλευρωμένο δίσκο και σκεπάζουμε με πετσέτα αφήνοντας τις πίτες 1 ώρα σε ζεστό μέρος για να ανέβουν. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι γυρίζοντας τις πίτες και από τις 2 μεριές, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σερβίρουμε ζεστές τις ανεβατές μας μυζηθρόπιτες με μπόλικο Μέλι Μούσες, πασπαλισμένη κανέλα, ένα κομμάτι κηρήθρα και λίγα ανθάκια θυμάρι.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 500 γρ πηχτόγαλο Χανίων
- 2 φακελάκια μαγιά ξηρή (ή 100 γρ φρέσκια)
- 150 ml τσικουδιά
- 100 ml ελαιόλαδο
- 500ml λάδι για τηγάνισμα (προτιμήστε ελαιόλαδο)
- Κανέλα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Μέλι Μούσες
- Θυμάρι φρέσκο για το στόλισμα
- 1 κομμάτι κερύθρα
VIDEO ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ