Μπαρμπουλέ με Μέλι Μούσες

Μπαρμπουλέ Κεφαλονιάς με ελληνικό μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε κατσαρολάκι με νερό. Τα ζεματάμε για 1-2 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με κρύο νερό για να τα ασπρίσουμε (ξεφλουδίσουμε). Πιέζοντας το αμύγδαλο ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη, η φλούδα ανοίγει και το λευκό αμύγδαλο γλιστράει προς έξω. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει. Όταν η ζάχαρη θα αρχίσει να λιώνει, ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Τότε αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγα-λίγα τα ασπρισμένα αμύγδαλα, μέχρι να ροδίσουν. Το μείγμα θα παραμείνει ρευστό, αλλά όταν πάρει ρόδινο χρώμα είναι έτοιμο.

Σε μια καθαρή επιφάνεια απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού και απλώνουμε το καυτό μείγμα απευθείας από την κατσαρόλα. Καλύπτουμε με ένα ακόμα αντικολλητικό χαρτί και ρολάρουμε το μείγμα με έναν πλάστη, ισοπεδώνοντας το μέχρι να φτάσει περίπου ενάμιση εκατοστό σε πάχος.

Όσο το μπαρμπουλέ είναι ακόμη ζεστό το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια, όπως το παστέλι, κάτι που δεν είναι πολύ εύκολο. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε μια πιατέλα ή ένα ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες αμύγδαλα ασπρισμένα

2 κούπες ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (εδώ μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με Μέλι Μούσες)

χυμό λεμονιού

VIDEO ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ