Λαγωτό, κουνέλι με σάλτσα λαγού
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε το κουνέλι σε ένα βαθύ μπολ και το μαρινάρουμε με το ξίδι. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3 - 8 ώρες, τουλάχιστον. Όσο περισσότερο μείνει στην μαρινάδα τόσο καλύτερα. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαρινάρισμα βράζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα με νερό τις 5 καθαρισμένες, ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, μέχρι να μαλακώσουν για να τις προσθέσουμε αργότερα στη σάλτσα που θα ετοιμάσουμε.
Όταν το κουνέλι μαριναριστεί το ξεπλένουμε με νερό και το σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά για να μην πιτσιλάει στο τηγάνισμα. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε κομμάτι-κομμάτι το κουνέλι και το ροδίζουμε ελαφρά κι από τις δύο πλευρές τους. Μόλις πάρουν χρώμα, βγάζουμε τα κομμάτια και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει το λάδι τους.
Σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο και το κρεμμύδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτουμε την τομάτα, τα δαφνόφυλλα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Τότε τοποθετούμε μέσα στη σάλτσα που βράζει τα κομμάτια του κουνελιού και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου που βράσαμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό, που ίσα-ίσα θα καλύψει το κρέας. Το φαγητό θα πρέπει να σιγοβράσει για 2-3 ώρες, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και το Μέλι Μούσες, και ανακατεύουμε καλά.
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κουνέλι, κομμένο σε μερίδες
1 ποτήρι του νερού ξίδι
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο (οι 3 ψιλοκομμένες και οι άλλες 3 ολόκληρες καθαρισμένες)
½ κρεμμύδι
1 κιλό ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
2-3 δαφνόφυλλα
αλάτι και πιπέρι
χυμό 1 λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας Μέλι Μούσες
VIDEO ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ