Παστέλι μελιού με ξηρά σύκα και αμύγδαλα
Εκτέλεση Συνταγής
Καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά με προσοχή το σουσάμι (στον φούρνο ή σε τηγάνι) ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να βγάλει όλα του τα αρώματα χωρίς να μαυρίσει. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Ψιλοκόβουμε τα σύκα μας.
Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τη ζάχαρη μαζί με το μέλι και τα δουλεύουμε στη φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη μέσα στο μέλι και να αρχίσει να σκουραίνει ελαφρά το μείγμα. Αφού ανακατέψουμε το σουσάμι, τα αμύγδαλα και τα σύκα σε μία μπασίνα, τοποθετούμε μέσα όπως είναι ζεστό το μείγμα της καραμέλας. Ανακατεύουμε προσεκτικά έτσι ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Σε λαδωμένη επιφάνεια τοποθετούμε το μείγμα μας και όπως είναι ζεστό στρώνουμε από πάνω μια λαδωμένη λαδόκολλα και ανοίγουμε με πλάστη δίνοντας ομοιόμορφο πάχος. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Ισιώνουμε τις άκρες αφαιρώντας τα περισσεύματα και κόβουμε σε μερίδες. Αφήνουμε τα παστέλια μας να κρυώσουν και είναι έτοιμα.
Αν θέλουμε τα διατηρούμε τυλιγμένα σε λαδόχαρτο ή ζελατίνα.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ σουσάμι καβουρδισμένο
150 γρ ζάχαρη
450 γρ Μέλι Μούσες
200 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
200 γρ ξηρά σύκα
VIDEO ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ